PRP sajátvér ízületi kezelés, porckopás, porcpótlás, porchiány, térdfájás, teniszkönyök, íngyulladások, minilabor, sajátvér-terápia, svt, bursitis, alagút szindróma, recover injekció, PRP terápia

 

Tisztelt PRP saját-vér kezelés után érdeklődő mozgásszervi betegségben érintettek!

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy az összes híresztelés, sajtó és TV megjelenések mellett, részben lehet, hogy pont azok okán 2017. októbertől a saját-vérrel történő betegellátás, tehát a vér gyógyító hatásmechanizmusának rég ismert elve

hazánkban egyik-napról a másikra az EMMI és az ÁNTSZ által hivatalosan vitatott, egyúttal mintegy tiltásra és üldözésre került. Vele a PRP ellátásra kidolgozott precíz orvostechnológiai cél-eszközök alkalmazása is, kivételt nem képezve.

Nyomatékosan, ismételten: kizárólag csak hazánkban, tehát Magyarországon. Azaz, mindenhol máshol a világban annak rendje módja szerint a betegek felesleges elbizonytalanítása nélkül alkalmazható az un. PRP saját vér eljárás a mozgásszervi ellátásban-gyógyításban! Akit ilyen módon, az erre megfelelő technika bevetésével kezelnek, kivétel nékül és menthetetlenül panaszmentesebbé válik, jellemzően évekre. Nem így nálunk, itt most már nem lehet.

De, miért?

Több ötletünk is van. Az egyik, hogy a pontatlanul, nem megfelelően alkalmazott eljárásból fakadó silány eredmények vezethettek a megkérdőjelezéshez. Az illetékes Minisztériumi kezdeményezés, ez persze értetlenkedés leginkább, természetesen a maga módján így némileg jogos alapokon nyugszik. Ahogy azt a honlapunkon, a facebook oldalainkon és egyéb blogjainkban az elmúlt évek során sok esetben napi szinten, már-már unásig, de nem véletlenül mert tudtuk, láttuk, hogy ebből egyszer még nagy baj lesz,- szajkóztuk, nem mindegy

milyen módon,
milyen eszközökkel ,
milyen hozzáértéssel

állítják elő a gyógyító szérumot amit igény szerint, már önmagában is árulkodó módon:

bulváros drakulaterápiának, vámpírkezelésnek, vagy sok éves promóciós tevékenységünk eredményeként itt-ott már rendes orvos-szakmai nevén

PRP sajátvérkezelésként említenek, ahogy magunk a kezdetektől tettük.

Vannak tehát humán, azaz ember és eszköz oldali kritériumok ahhoz, hogy az elvégzett PRP sajátvér beavatkozás hatásos és eredményes is lehessen.

A minőségi eljárás hátulütője, hogy a valóban alkalmas technológia már önmagában is nagyon drága. A jó hír viszont, hogy ez csak EGYETLEN beavatkozás, ismétlés nincs, mert: nem kell.

Ezt figyelmen kívül hagyva, és mivel jellemzően a magyar ember kívánja is, hogy átverjék gyorsan lett olcsóbbnak látszó okos, magyarisztáni megoldás és kínálat. Számos. Minden van: a közös jellemző, hogy ezek alkalmazási alapja a nem-az-ortopédiára-optimalizált és más-szakmai, esetenként kis-igényű, sokszor teljesen nem oda való eszközök bevonása a prp-szerű, prp-jellegű ellátásba. Ellenőrző példa lehet erre: az “alkalmanként csak minimális 5-10 ml vért veszünk le” a leírásokban. Hangsúlyozzuk: a gyógyulási folyamat sikeres beindítására EGYETLEN alkalom. Tehát nem alkalmak, már amennyiben a kezelés a megfelelő minőségű és mennyiségű szérummal történt. Mégis a kiragadott, ámde igen jellemző negatív példánk még így is a jobb eset, mert ez ha nem is elegendő a mennyiség, de jellemzően minőségében legalább talán jó és megfelelő is: konkrétan a kozmetikai-plasztikai szépészeti eljárásokban, de nem a mozgásszervi ellátásban ínba, ízületbe visszaadva. Ennél rosszabb amúgy a helyzet, mert ezen felül sajnos még ki tudja (sejtjük) milyen egyéb, szó szerinti  p a c s m a g o l á s o k  történnek másutt, pl. mondván a laboratórium garantálja a szérum minőségét, miközben a mit sem sejtő beteget pedig 3-4 alkalommal is visszahívják un. “ismétlő kezelésekre”.  No, és akkor természetesen már felárért történik mindez. Mindennek meg is lett az eredménye, mégpedig eredménytelenség formájában. Látszólag olcsóbb, cserében viszont hatástalan, vagy kis hatékonyságú. A beteg pedig mit tehet ekkor már fizet, lehet elaprózva, ámde sokat és a végén csalódik. És örülhet ha egyéb kára nem lett, gondolunk itt az amúgy a részletek ismerete nélkül nehezen érthető, de nemrég felmerült szegedi esetekre. Ezek a gerilla kezelések igen kártékonyak a PRP eredményes szakmai gyakorlatára, megítélésére és jó hírére.
Ennek a gazdasági alapú, a betegeket jól megvezető csáberőnek amúgy igen kiváló ellátóhelyek is áldozatul estek. Szakmai, esetenként emberi bánatunkra is.

A rossz hír sajnos, hogy nemcsak a valóban nem kívánatos gyakorlat nyerte el így méltó büntetését, hanem ennek szerencsétlen módon áldozatává esett, reméljük csak átmenetileg, a hibátlan, eredményes és minden tekintetben ellenőrzött és visszaellenőrizhető PRP saját vér technológia, a Zimmer Biomet GPS III ortopédiára optimalizált Minilabor is. A fentieknek köszönhető, hogy a minőségre maradéktalanul és megalkuvás nélkül igényes maréknyi szakember, azaz partnereink és betegeik így sajnos most nem, ill. csak feleslegesen keltett bizonytalanság mellett kaphatják meg a megfelelő ellátást. Vagy nem is. Erről a másik, eddigre már jó eséllyel régen ki-ixelt felugró képernyő-ablakban teszünk említést; ami egy egyszerű oldalfrissítéssel ismét feljön 🙂

Meglévő partnereinkkel azon dolgozunk, hogy a PRP eljárás visszakerüljön az elfogadott mozgásszervi ellátások közé. Ez orvosszakmailag természetesen megkérdőjelezhetetlenül indokolt.

Naívan ámde optimistán bízunk benne, hogy a rengeteg pozitív szakirodalom, az amerikai FDA és az európai CE minősítés nemcsak elegendő lesz, hanem valódi feltétel is.  Így majd egyúttal elfelejthetjük a gagyi, csak a pénztárcát könnyítő és a betegeket megtévesztő kínálatot ami a jelenlegi valóban áldatlan állapotot rendbe teszi.

Tisztelettel,

www.prpkezeles.hu
Mizzen Kft. Medical Divizió
Novák Endre
ügyvezető

2017.október.26.

frissítve: 2018.február.10.

Az aktuális lehetőségekről, ill. a fentiek pontos értelmezéséről érdeklődni az info@prpkezeles.hu emailcímen, ill. a +36 70 885 86 90 számon tudnak.

Megjegyzés: fentebb hivatkoztuk, hogy több ötletünk is van, de csak egyet bontottunk ki. Félelmünk inkább, hogy jó eséllyel végül egy bádogos vagy kazánkovács kap majd kizárólagos engedélyt a közeljövőben valamire ami amúgy hazai barkács, most is van, a szakma nem tartja sokra, mert sem az elv, sem az eredmények nem igazoltak.

“semmi sincsen egészen úgy…” (Füst Milán) és valóban:

erről érdeklődni az info@prpkezeles.hu vagy

munkaidőben a +36 70 885 86 90 telefonszámon tudnak.

Loading...
1174896745915809